Kuyupınar Ovaboyu Ortaokulu Tarihçesi

26.12.2012 1696

TARİHÇE

Okulumuzun ilk temelleri 1988´de Kuyupınar köyünün sınırları içindeki Karakova mevkiinde TKİ Göynük İşletme Müdürü Muhlis AĞCA ve civar köylülerinin katkılarıyla atılmıştır. Okulla ilgili dernek kurulmuş, derneğin, TKİ´nin maddi desteği ve İmece çalışmalarıyla yapılmaya çalışılmış fakat maddi ve teknik imkânsızlıklardan dolayı Milli Eğitim Bakanlığı´na devredilmiştir. Bakanlığımız da iki yıl içinde dört dersliği ve dört idari odasıyla okulumuzu tamamlamış, 1991´de Kuyupınar  Ortaokulu olarak hizmete açmıştır. Çevre Muhtarlarının isim değişikliği talebi ile Kuyupınar Ovaboyu Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.1996 Eylül´ünde taşımalı sisteme geçilmesiyle dört sınıf bölünüp sekiz sınıf yapılarak Kuyupınar Ovaboyu İlköğretim Okulu adı altında eğitimde hizmet vermeye devam etmiştir. 11 Muhtarlığa bağlı 20 yerleşim yerinden 250 civarındaki öğrencisine dar gelen binamıza ek olarak yine civar köylülerinin katkılarıyla yeni bir binanın temelleri atılmıştır. Daha sonra Milli eğitim Bakanlığına devredilerek 1997´de sekiz derslik, bir salon ve farklı bölmeleriyle kaloriferli olarak yapımına başlanan bu binamız 1999 Ocak ayında tamamlanmıştır. 2012-2013 eğitim yılında 4+4+4 eğitim sistemine geçince aynı binalarda kuyupınar Ovaboyu İlkokulu ve Kuyupınar Ovaboyu Ortaokulu olarak ayrılmış, İlkokul yeni binada, Ortaokul eski binada  eğitim öğretime devem etmektedir.

Okulumuzda 1 anasınıfı, 4 ilkokul sınıfı, 1 ilkokul özel eğitim sınıfı, 4 ortaokul sınıfı,1 ortaokul özel eğitim sınıfı, 4 idari odası, 1 fen laboratuvarı, 1 kütüphanesi,1 bilgi teknoloji sınıfı, 1 çok amaçlı salon bulunmaktadır. 16 300 metre kare alana sahiptir.

Adres:
KUYUPINAR KÖYÜ OVABOYU MEVKİİ OVABOYU MAHALLESİ YOLU KÜME EVLERİ KUYUPINAR OVABOYU ORTA OKULU BLOK NO: 20 GÖYNÜK / BOLU